Seminari SEA: Impacte de les targetes vermelles en els resultats dels partits de futbol

SEA

L'assistència a aquest seminari és gratuïta.

Impacte de les targetes vermelles en els resultats dels partits de futbol

Conferenciant:

Foto Llorenç Badiella.jpg

Llorenç Badiella
 
Director
Servei d'Estadística Aplicada

Dia i hora:

Dijous 15 de desembre de 2022 a les 12:00.

Lloc:

  • Auditori del Centre de Recerca Matemàtica (CRM), Facultat de Ciències, campus de la UAB.
  • També es podrà assistir al seminari online (via Teams): enllaç

Durada:

1 hora aproximadament

Inscripció:

L'assistència a aquest seminari és gratuïta.
Per motius d'aforament us agrairem que us enregistreu en el següent formulari: enllaç

Abstract:

En el present seminari exposarem els resultats del treball “Influence of Red and Yellow cards on team performance in elite soccer”.

L'estudi inclou 1.826 partits de les cinc principals lligues europees amb la informació estructurada en petits intervals de temps. L'anàlisi es basa en models de recompte amb mesures repetides on la variable resposta és el nombre de gols marcats per interval i les variables explicatives representen tota la informació disponible a l’inici de cada interval: jugadors disponibles, amonestats, resultat parcial, import de les apostes, etc. En paral·lel s’exposaran algunes dificultats en la modelització estadística d’aquests tipus de dades: comparació de models, mesura de la capacitat predictiva i validació.

Es constata que després les expulsions tenen un impacte molt important en les taxes de gols marcats i en el resultat final. L’anàlisi emprat permet estimar la taxa acumulada de gols al llarg del temps per a diversos escenaris de targetes vermelles i altres condicions. Així doncs, una targeta vermella a un jugador visitant faltant 30 minuts de partit, té un impacte esperat de 0,4 gols per a l’equip contrari, mentre que si l'expulsat és de l'equip visitant l'impacte és de 0,5 gols. Aquest impacte es redueix a mesura que s’esgota el temps de partit.

Entrenadors i analistes podrien utilitzar aquesta informació per a la presa de decisions davant d'escenaris de superioritat o inferioritat numèrica.

 

Organitzadors:

Grup de Recerca

Advanced Stochastic
Modelling

logo_sea2.jpg

 

US HI ESPEREM

Campus d'excel·lència internacional U A B