El Servei Veterinari de Bacteriologia i Micologia (SVBM) està localitzat a la Facultat de Veterinària i ofereix els seus serveis per realitzar anàlisis puntuals i estudis de I+D en el camp dels microorganismes en tres diferents àrees: Àrea Clínica, Àrea Aliments i Industria i Àrea d’Identificació Molecular.

Des de l’any 1989 en el SVBM es processen mostres procedents dels animals atesos a l'Hospital Clínic Veterinari de la Universitat Autònoma de Barcelona, així com mostres que li són trameses per Clíniques Veterinàries privades.

D'altra banda, degut al grau d'especialització en Micologia dels seus membres, i dins de les activitats de recolzament a empreses (alimentació animal i humana i altres industries) aquest servei realitza estudis en els que els fongs i les micotoxines puguin suposar un problema a nivell de matèries primeres, procés d'elaboració i/o bé producte acabat. S’ofereix també la possibilitat de caracteritzar i identificar fongs miceliars i llevats utilitzant tècniques d’anàlisi del DNA.

Campus d'excel·lència internacional U A B